18 Ιουλίου 2024

Ο Παιδικός Κόσμος Ανάποδα 2 Κερδίζει Ένα Δισεκατομμύριο Δολάρια

Μια ταινία κινουμένων σχεδίων για συναισθηματικές περιπλοκές προκαλεί μεγάλη χαρά στην Pixar: Σε 19 ημέρες, το “Inside Out 2” έχει κερδίσει παγκοσμίως ένα δεκαψήφιο ποσό. Ο Κέβιν Κόστνερ μπορεί να μην είναι τόσο χαρούμενος με τα αποτελέσματα στο ταμείο.

Το “Παιδικός Κόσμος Ανάποδα 2” ακολουθεί τα βήματα της “Barbie”: Η ταινία κινουμένων σχεδίων από το στούντιο Pixar με πρωταγωνίστρια τη Ράιλι έχει πετύχει το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου. Δεκαεννέα ημέρες μετά την πρεμιέρα στα μέσα Ιουνίου, το “Παιδικός Κόσμος Ανάποδα 2” έχει κερδίσει παγκοσμίως περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ανακοίνωσε η Disney την Κυριακή το βράδυ. Αυτό είναι ένα ρεκόρ χρόνου για μια ταινία κινουμένων σχεδίων. Το “Παιδικός Κόσμος Ανάποδα 2” είναι επίσης η πρώτη ταινία της χρονιάς που ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια στα παγκόσμια ταμεία.

Τελευταία φορά που αυτό επιτεύχθηκε ήταν με την “Barbie”. Η σατιρική ταινία της Greta Gerwig για την Barbie (Margot Robbie) και τον Ken (Ryan Gosling) ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 2023. Κέρδισε περίπου 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Εννέα χρόνια μετά την επιτυχία της ταινίας κινουμένων σχεδίων “Παιδικός Κόσμος Ανάποδα” για τις περιπέτειες και τα συναισθήματα στον εγκέφαλο ενός εντεκάχρονου κοριτσιού, της Ράιλι, η Pixar συνεχίζει την ιστορία με την Ράιλι που είναι πλέον 13 ετών. Στα ήδη γνωστά συναισθήματα χαράς, λύπης, φόβου, οργής και αηδίας προστίθενται νέα συναισθήματα όπως αμφιβολία, ζήλια, βαρεμάρα και απογοήτευση. Το πρώτο μέρος με τις ζωντανές συναισθηματικές εκφράσεις κέρδισε το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων. Το “Παιδικός Κόσμος Ανάποδα” έχει κερδίσει περίπου 858 εκατομμύρια δολάρια από την πρεμιέρα του το 2015.

Παραμένει Πρώτο Παρά τις Νέες Κυκλοφορίες Τρόμου

Και στη Γερμανία, το “Παιδικός Κόσμος Ανάποδα 2” παραμένει στην πρώτη θέση των κινηματογραφικών charts, με το 60% των συνολικών εσόδων και της επισκεψιμότητας στους γερμανικούς κινηματογράφους να ανήκουν στο χτύπημα της Pixar, αναφέρει το επαγγελματικό περιοδικό “Blickpunkt

“. Στο τρίτο Σαββατοκύριακο σημειώνεται μόνο μια πτώση περίπου 25%, με 500.000 επισκέπτες να αποφέρουν έσοδα 4,9 εκατομμύρια ευρώ.

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η ταινία κινουμένων σχεδίων, η οποία στο αγγλικό πρωτότυπο ονομάζεται “Inside Out 2”, επίσης διατήρησε την πρώτη θέση στα κινηματογραφικά charts (57,4 εκατομμύρια δολάρια έσοδα το Σαββατοκύριακο), παρά την ισχυρή πρεμιέρα της ταινίας τρόμου “A Quiet Place: Day One”, η οποία κέρδισε περίπου 53 εκατομμύρια δολάρια – περισσότερα από ό,τι οι δύο προκάτοχοί της το αντίστοιχο Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας τους.

Όπως αναμενόταν από τις εν μέρει καταστροφικές κριτικές, η πρεμιέρα του νέου γουέστερν έπους του Κέβιν Κόστνερ “Horizon: An American Saga”, το οποίο σχεδιάζεται σε τέσσερα μέρη, απογοήτευσε. Το πρώτο μέρος κέρδισε μόλις 11 εκατομμύρια δολάρια στις βορειοαμερικανικές αίθουσες.